Alles over de RC auto, ook wel radiografisch bestuurbare auto genoemd

Alles over de elektro RC auto

de Tamiya TT-01 rtr rc car is een populaire RC auto om mee te beginnen

De RC auto wordt nogal eens gezien als speelgoed. En dat is best jammer. Onder andere omdat een RC auto je in het klein kan laten zien en beleven, wat professionele autocoureurs meemaken elke keer als ze in hun raceauto stappen.

Het hoge prestatieniveau van de RC auto vraagt onder andere om een stukje technische kennis en goede rijvaardigheden van de eigenaar. Kortom, enig idee hebben wat een RC auto nu eigenlijk werkelijk is en wat er van je verlangt wordt en waarom deze hobby zo vreselijk leuk is, zal in deze rubriek in tal van artikelen worden besproken.

5 weetjes voor wanneer je wilt gaan rijden op een RC auto circuit

Menig RC auto enthousiast zou graag eens rijden op een RC auto circuit. Maar kun je zomaar naar een RC auto circuit toe? Dat kan met deze 5 weetjes absoluut.
Lees verder ››

Lipo accu's laden, gebruiken en bewaren op de juiste manier

Door toepassing van lipo accu's, rijden elektro rc auto's harder en ook langer. Echter, een lipo accu raakt ook snel beschadigd, als je 'm niet juist behandelt.
Lees verder ››

Wat bij een lipo accu kopen voor je rc auto belangrijk is

Lipo accu's zijn er in allerlei soorten. Zelfs al beperk je je tot de rc auto. Welke accu je nodig hebt hangt onder meer af van de snelheidsregelaar in je auto.
Lees verder ››

Hoe je bij een radiografisch bestuurbare auto kopen de juiste keuze maakt

Een radiografisch bestuurbare auto kopen kun je in een oogwenk gedaan hebben. Maar heb je dan wel wat de bedoeling was? Want radiografisch speelgoed en een RC auto is niet hetzelfde.
Lees verder ››

Leren rijden met een RC auto

Rijden met een RC auto zonder ongelukken onder de knie krijgen
Lees verder ››

Rijden met een Tamiya TT 01

Een Tamiya TT-01 is standaard uit de doos een heel gemakkelijk te rijden auto. Ook gewoon op de straat of op een stuk asfalt op een parkeerplaats doet deze RC auto het zondermeer prima.
Lees verder ››

Snellere rondetijden rijden op een RC auto circuit

Snel zijn op een modelauto circuit is rijden met een paar belangrijke regels in het achterhoofd.
Lees verder ››

Over de elektro RC auto

De elektro RC auto, ofwel een RC auto met elekro motor, is zondermeer de ideale RC auto voor iedereen die wil beginnen met deze fantastische hobby.
Lees verder ››

Wat heb je nodig voor het rijklaar maken van een elektro RC auto?

Om te kunnen rijden met een elektro RC auto is de aanschaf van de auto vaak niet voldoende. Tenminste, niet wanneer je een RC auto koopt die je zelf moet bouwen. Naast de auto zijn dan tevens vaak de volgende onderdelen nodig om de auto rijklaar te maken.
Lees verder ››

De radiografische auto: Een beknopte historie

Voor de voorloper van de radiografische auto gaan we zo'n 60 jaar terug in de tijd. Kleine motoren, geschikt voor de modelbouw, werden voor het eerst ontwikkeld in de jaren '40. Deze motoren werden onderandere gemonteerd op een klein drie of vier wielige chassis.
Lees verder ››