Zelf een RC auto bouwen voor beginners

Zelf een RC auto bouwen

een Tamiya TT-01 RC auto zelf bouwen

Je kunt een RC auto rijdend kopen, maar je kunt 'm natuurlijk ook zelf bouwen. Modelautoracen.nl legt je aan de hand van een Tamiya TT-01 bouwdoos uit hoe je een RC auto bouwt die maximaal presteert.

In tal van artikelen wordt ingegaan op alle facetten van het zelf bouwen van een RC auto. Vanaf het bouwen van het chassis van een radiografisch bestuurbare auto tot aan het inbouwen van de elekronica en het maken en spuiten van de body van een RC auto.

Wat je over een Tamiya rc auto kopen weten moet

De Tamiya rc auto heeft wereldwijd een grote schare trouwe fans. Onder meer omdat ze goed rijden, robuust zijn en er ook nog eens geweldig uitzien.
Lees verder ››

Een Tamiya TT-01 RC auto zelf bouwen

De radiografisch bestuurbare auto wordt nogal eens gezien als speelgoed. Maar speelgoed behoort niet tot de bestuurbare auto's waarmee de RC auto hobbyist zich bezig houdt.
Lees verder ››

Tips bij het zelf bouwen van een Tamiya TT-01

De tips die nu gaan volgen zullen ervoor zorgen dat jouw Tamiya TT-01 een perfect rijdende RC auto wordt. Hierbij wordt de volledige bouwtekening doorlopen tot het moment dat je een rollend chassis op je werktafel hebt staan.
Lees verder ››

Servo, ontvanger en snelheidsregelaar inbouwen in een electro RC auto

Wanneer je een electro RC auto, bijvoorbeeld een Tamiya TT-01, zelf bouwt dan komt er een moment dat de electro onderdelen in de auto gebouwd moeten worden. Zo bouw de diverse onderdelen op de juiste manier in.
Lees verder ››

Zender, stuurservo, ontvanger en snelheidsregelaar instellen bij een electro RC auto

Hoe goed je electro RC auto zich laat rijden en besturen hangt in hoge mate af van het goed instellen van zender, stuurservo, ontvanger en snelheidsregelaar.
Lees verder ››

Een RC auto body maken en spuiten

Wanneer je een RC auto bouwt, en zeker een Tamiya, dan kun je voor het maken van de body gerust stellen dat je daar ongeveer even lang mee bezig gaat zijn als met het bouwen van het onderstel van de auto.
Lees verder ››

De perfecte schokdempers voor je RC auto bouwen

Vaak onderschatte onderdelen aan een RC auto die van grote invloed zijn op de wegligging, zijn de schokdempers. RC auto's zijn doorgaans voorzien van oliegevulde dempers. Een type schokdemper dat een prima rijdende RC auto kan opleveren, mits aandacht is besteed aan het bouwen ervan.
Lees verder ››