Zelf een RC auto bouwen

Een Tamiya TT-01 RC auto zelf bouwen

De Tamiya TT-01 is de perfecte electro toerwagen RC auto voor degene die eens wil proeven van het toerwagen racen met elektrisch aangedreven model raceauto's. Bovendien is de Tamiya TT-01 eenvoudig zelf te bouwen en te onderhouden.

Tevens heeft de auto geen oerwoud aan afstelmogelijkheden waarin je als beginnende modelauto coureur ongetwijfeld verdwaalt en zijn er veel mensen die een RC auto met het Tamiya TT-01 chassis hebben. Mede doordat je de TT-01 ook kan kopen als Ready-To-Run, een kant en klare bij Tamiya in elkaar gezette TT-01.

Je hebt dan ook alle mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen met andere TT-01 eigenaren. Daarmee is het een prima Tamiya RC auto chassis voor beginnende RC auto coureurs.

Ondanks dat de auto voor mensen met wat modelbouwervaring eenvoudig zelf te bouwen is, zijn erg genoeg mensen die de auto het liefst gebouwd en al kopen. Maar wanneer je wat serieuzer met de RC auto hobby bezig gaat en wel eens een wedstrijd zou willen rijden, dan kom je er niet onderuit je meer in de techniek van de model raceauto te verdiepen.

Je leert je RC auto het beste kennen, wanneer je īm zelf bouwt. Iets dat je veel voordeel kan geven wanneer je jouw auto moet afstellen voor een wedstrijd en eraan moet sleutelen.

Zoals gezegd, het bouwen van een Tamiya TT-01 is niet echt moeilijk. Hoewel er met bouwen toch nog wel punten zijn waar je extra aandacht aan moet besteden om een perfect rijdende auto te krijgen.

Elke Tamiya RC auto bouwdoos is voorzien van een duidelijke bouwbeschrijving

Voordat je met het bouwen van je Tamiya radiografisch bestuurbare auto begint, is het een goede gewoonte eerst de bouwbeschrijving aandachtig door te lezen en de tekeningen goed te bekijken. Wat je zal opvallen is dat bij elk onderdeel nummers staan.

Per tekening zie je de gebruikte onderdelen in ware grootte ernaast staan. Door bij twijfel een onderdeel even op het getekende onderdeel in de bouwbeschrijving te leggen voorkom je dat je iets verkeerd in elkaar zet en later weer los moet halen.

Alle plastic onderdelen zijn genummerd met een letter en een cijfer. De letter geeft aan in welk onderdelenrek het onderdeel zich bevindt. Het cijfer geeft het onderdeelnummer in het onderdelenrek aan.

Ook zal het je opvallen dat je voor het in elkaar zetten van je Tamiya TT-01 verschillende stukken gereedschap nodig hebt. Het gereedschap dat je zeker nodig hebt zijn:

Het is een oud gezegde dat goed gereedschap het halve werk is. Dit gaat zeer zeker ook op wanneer je zelf een Tamiya TT-01 of welke andere RC auto dan ook gaat bouwen. Begin dan ook niet eerder met het bouwen van je RC auto voordat je een setje goed gereedschap bij elkaar hebt.

Van berg onderdelen naar rollend chassis in slechts 22 stappen

Op de volgende pagina wordt de bouwbeschrijving van je Tamiya TT-01 stap voor stap besproken en worden handige bouwtips gegeven die gaan zorgen voor een perfect rijdende RC auto.