RC auto onderhouden en sneller maken

RC auto reparatie: De trekstarter van je nitro motor repareren

Op veel RC auto's met een nitro motor vinden we een trekstarter. De trekstarter van een nitro motor drijft de krukas aan, waardoor we de nitro motor ermee kunnen starten.

Een hele eenvoudige en ook best betrouwbare manier om je nitro motor te starten. Totdat het koord in de trekstarter breekt of de veer. Dan moet er gerepareerd worden.

Het is slim altijd eerst te kijken wat er precies kapot is aan een trekstarter. Omdat je een trekstarter in veel gevallen eenvoudig zelf kan repareren.

Dat een trekstarter soms snel stuk gaat, komt vaak omdat het trekkoord van de trekstarter bij het starten van de nitro motor te ver uit de behuizing wordt getrokken. Iets wat er met name voor zorgt dat de veer, die na ieder ruk aan het koord het koord weer netjes oprolt, het zwaar te verduren krijgt.

Buiten dat een trekstarter sneller kapot gaat wanneer je het trekkoord ver uittrekt, start de nitro motor er ook niet sneller van.

Een nitro motor start het snelst met een trekstarter, wanneer je de nitro motor aantrekt met korte felle rukken aan het koord.

Een wetenschap waar je overigens pas wat aan hebt, als de trekstarter van je nitro motor weer functioneert.

In de onderstaande video kun je dan ook ontdekken hoe het repareren van een trekstarter voor een nitro motor in zijn werk gaat.