RC auto onderhouden en sneller maken

Je RC auto snel en slim schoonmaken

Als je jouw RC auto optimaal rijdend wilt houden, dan moet je je RC auto na iedere keer rijden nauwkeurig ontdoen van zand en vuil, oftewel schoonmaken. Waarbij je met het schoonmaken van een nitro offroad RC auto uiteraard wat langer bezig zult zijn, dan met het schoonmaken van een elektro on-road RC auto.

Maar in beide gevallen gebruik je er dezelfde middelen en hetzelfde gereedschap voor. Namelijk:

Met deze middelen is het mogelijk de hele auto weer keurig schoon te maken in een handomdraai.

Met het goed schoonhouden van je RC auto voorkom je onder andere, dat draaipunten in de wielophanging of stuurinrichting minder soepel gaan draaien of zelfs blijven hangen. Waardoor het weggedrag van je RC auto altijd goed en voorspelbaar zal blijven.

En tevens ontdek je tijdens het schoonmaken sneller gebreken aan de auto. Waardoor nare verrassingen voorkomen worden wanneer je net lekker aan het rijden bent of op kop ligt tijdens een wedstrijd.

Bovendien rijdt een schone auto harder en beter en is hij zuiniger met brandstof en stroom. Omdat vuil en viezigheid vroeg of laat nu eenmaal weerstand in draaiende onderdelen van de RC auto tot gevolg heeft.

Waardoor het bewegen van deze onderdelen uiteraard meer energie gaat kosten. En dat wil je bij een racewagen uiteraard te allen tijde voorkomen.

Bekijk in onderstaand filmpje hoe je jouw auto in een handomdraai weer schoon hebt.