RC auto tuning, reparatie en onderhoud

Alles over de reparatie, tuning en het onderhoud van je RC auto

een RC auto sneller maken, afstellen en tunen

Tuning van de RC auto hobby is een belangrijk onderdeel van de radiografisch bestuurbare auto hobby. Het tunen van een RC auto bestaat kortweg uit het verbeteren van de prestaties van de RC auto.

Een groot gedeelte van het tunen bestaat overigens uit onderhouden, schoonmaken en repareren van de auto. Want ook een RC auto kan alleen top presteren wanneer deze in perfecte staat van onderhoud verkeert. In deze rubriek laten we je zien hoe tuning, sneller maken en onderhouden van een RC auto in zijn werk gaat.

Ook in deze rubriek pakken we als voorbeeld weer een Tamiya TT-01. Maar uiteraard is alles wat hier besproken wordt van toepassing op iedere RC auto.

Afstellen van wielen en vering van de rc auto

Als je weet hoe je de wielen en de vering van een rc auto afstellen moet, levert je dat zonder meer een beter rijdende auto op.
Lees verder ››

Nitro buggy afstellen: Hoe je diffs aanpast op rijstijl en omstandigheden

Afstellen van het onderstel van je nitro buggy is noodzakelijk om hard te kunnen gaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te experimenteren met de oliŽn in de differentiŽlen, ofwel diffs.
Lees verder ››

Je RC auto snel en slim schoonmaken

Als je jouw RC auto optimaal rijdend wilt houden, dan moet je je RC auto na iedere keer rijden nauwkeurig ontdoen van zand en vuil, oftewel schoonmaken.
Lees verder ››

Speling tussen motortandwiel en hoofdtandwiel juist afstellen

Als je de motor uit je RC auto hebt gehad, dan moet na het hermonteren van de motor, de speling tussen de tandwielen opnieuw afgesteld worden. Ontdek hier hoe je dat eenvoudig doet.
Lees verder ››

RC auto reparatie: De conditie, pinch en compressie van je nitro motor controleren

Waarom wil je de pinch en de compressie en de algehele conditie van je nitro motor controleren? Omdat hij niet lekker loopt? Of afslaat, of niet goed stationair loopt?
Lees verder ››

RC auto reparatie: De trekstarter van je nitro motor repareren

Veel RC auto's hebben een nitro motor met trekstarter. Een eenvoudige en ook best betrouwbare manier om je nitro motor te starten. En tevens eenvoudig te repareren.
Lees verder ››

RC auto onderhoud: Schokbrekers schoonmaken en schokdemperolie vervangen

Ze vervullen een zeer belangrijke rol bij het op de weg houden van je RC auto. Schokbrekers. Wanneer er iets aan mankeert, zul je dat direct merken. En is met meestal tijd om schokbrekers schoon te gaan maken de demperolie te vervangen.
Lees verder ››

De snelheid van een Tamiya TT-01 RC auto met eenvoudige middelen opvoeren

Een RC auto opvoeren, ofwel tunen, ofwel sneller maken houdt niet alleen in de auto harder laten rijden. Tuning van een RC auto heeft met name tot doel: de auto sneller laten rijden. Met andere woorden: ervoor zorgen dat de auto er minder lang over doet om een ronde op een circuit te voltooien.
Lees verder ››

RC auto onderhoud: waarom het onderhouden van een RC auto belangrijk is

Een RC auto heeft veel onderhoud nodig. Slecht onderhoud betekend snelle slijtage van de onderdelen, verminderde prestaties van de modelauto en verhoogde kans op storingen.
Lees verder ››

Een RC auto afstellen: basis principes voor een goede setup

Een standaard afstelling van de RC auto voldoet prima om te leren rijden. Maar om echt snel te zijn is het goed afstellen van je RC auto een must.
Lees verder ››

De wegligging van een RC auto verbeteren

De wegligging verbeteren is een vast onderdeel van het racen met een RC auto.
Lees verder ››