Zelf een Tamiya truck bouwen voor beginners

Alles over de nitro RC auto

een radiografisch bestuurbare Tamiya truck zelf bouwen en besturen

Een nitro RC auto is een verfijnd stukje techniek, dat je met de juiste aandacht bergen plezier kan geven. Maar ook frustratie, wanneer je het spoor even helemaal bijster blijkt te zijn.

In tal van artikelen kun je alles ontdekken over het rijden, afstellen en tunen van je nitro RC auto. Zodat voor jou frustratie over je nitro RC auto tot een minimim beperkt zal blijven.

7 checks waarmee je startproblemen met je nitro auto kunt verhelpen

Rijden met een nitro RC auto is bezig zijn met een mooi stukje techniek. Minder zijn de startproblemen bij een nitro motor. 7 checks voor bij problemen met starten
Lees verder ››

Waarop letten als je nitro auto brandstof gaat kopen en gebruiken

Voor je nitro RC auto heb je brandstof nodig. Daarmee vertel ik je niets nieuws. Wat wellicht wel nieuws voor je is, is dat nitro auto brandstof verschillende zeer belangrijke dingen doet voor de nitro motor van je RC auto.
Lees verder ››

Review ECX Revenge Type N nitro buggy RTR ( Ready To Run)

De ECX Revenge Type N nitro buggy is een schaal 1/8 RC buggy met een 3,5 cc nitro motor. Een type RC auto dat populair is in Nederland. Maar wat brengt deze ECX jou?
Lees verder ››

Wat je over een nitro auto afstellen moet weten

Soms is het maar de vraag of een nitro auto starten wil. Gelukkig is dat eenvoudig te voorkomen. Door te weten wat belangrijk is bij een nitro auto afstellen.
Lees verder ››

Waarop letten als je een nitro buggy gaat kopen

De schaal 1:8 nitro off road buggy is een zeer populair type radiografische auto in Nederland. Onder andere omdat je met een off road RC auto overal rijden kunt.
Lees verder ››

Hoe je een RC nitro motor het best kan starten na lang stilstaan

Hoe een nitro motor starten die lang niet gelopen heeft? Een vraag die je je vanzelf wel eens zou kunnen gaan stellen zodra het motortje weigert om aan te slaan.
Lees verder ››

Welke gloeiplug heb ik nodig voor mijn nitro motor?

Een klein, maar heel belangrijk onderdeel van de nitro motor in je RC auto is de gloeiplug. Maar welke heb je nodig? En wanneer?
Lees verder ››

Je nitro motor zo afstellen dat hij altijd start en goed loopt

Wat tijd steken in het afstellen van een nitro motor is zeker zinvol. Want veel van het plezier van je nitro RC auto, hangt af het snel starten en goed lopen van de motor.
Lees verder ››

De nitro motor van mijn RC auto start niet: Oorzaken en oplossingen

Een nitro motor is geen gecompliceerd, maar wel een gevoelig stukje techniek. Dat vereist dat alles in goede staat en juist afgesteld is. Anders start de nitro motor niet.
Lees verder ››

Een RC nitro motor starten: Zo doe je dat

In handleidingen van nitro RC auto's wordt er vaak vanuit gegaan dat je wel weet hoe een RC nitro motor starten in zijn werk gaat. Onterecht. Want weet jij het?
Lees verder ››

Hoe werkt een nitro RC motor?

Precies weten hoe een nitro RC motor werkt, helpt je onder andere bij het optimaal laten presteren van je nitro motor. Maar ook bij het oplossen van startproblemen.
Lees verder ››